Vannvittig Moro

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Logo
Vinnerlaget Haakons Verden i padlekonkurransen i 2015.

Vannvittig Moro er en årlig vannfestival som ble arrangeret for første gang på Evje helga 29.30. juni 2012. Festivalarenaen strakk seg fra Gullestadbrua ved Dølen Hotell og langs elvebredden på begge sider og nesten ned til Odden Camping. Arrangør var Otra IL og andre på Evje. I Setesdølen nr. 52, 2012 ble det anslått å ha vært minst 1500 med på festivalen. Det var en to siders reportasje med bilder på side 6 og 7 i den avisa.

I 2015 ble festivalen arrangert helga 26.-27. juni. Padlekonkurransen på Otra var igjen det store høydepunktet. 12 lag deltok i konkurransen. Haakons Verden vant den gjeve førsteprisen for andre gang. Trekningen av det årevisse andelotteriet skjedde på spektakulært vis, ved at stuntmennene Glenn Qvam Håkonsen og Ronny Gjertsen stupte utfor en improvisert hoppbakke og rett ut i Otra og fanget en and med vinnernummeret på. Lørdag kveld 27. juni var det stor padlefest på Aases Verden midt i Evje sentrum med 600 gjester.

Styre[rediger]

Humøret er på plass hos den nye styrelederen fra 2015, Gro Uldal. Her er hun fotografert under lagpresentasjonen i 2014.
Foto: Geir Daasvatn

2015-2017[rediger]

Gro Uldal (leder), Glenn Qvam Håkonsen (nestleder), Tony Halsall (kasserer) og Jon Gunnar Kjetså (styremedlem).

2012[rediger]

Glenn Håkonsen (leder), Christian Andersen, Tony Halsall, Olav Andreas Erdvig, Frode Rasmussen, Gro Uldal, Irene Falck Jensen, Marit Bjørndal og andre frivillige.

Visjon[rediger]

Festivalens visjon er å ha det vannvittig moro på Evje, der målet er at flest mulig skal få mulighet til å teste egne grenser. Dette ønsker festivalen å oppnå gjennom å skape begeistring, humor, action og legge vekt på kreativitet.

Festivalprogrammet inviterer barn, ungdom og voksne til å delta i aktiviteter tilpasset sin aldersgruppe.

Program 2015[rediger]

Fredag 26. juni
 • Klokka 16-20 Bagasjeromsmarked og kafé på Furuly. Aktivitetstivoli for små og store.
 • Klokka 18-20 Vannvittigball
 • Klokka 20-22 Gospelkonsert m/ Rett kurs og gjesteartister
Lørdag 27. juni
 • Klokka 12 Aktivitetstivoli og kiosksalg v/Furuly
 • Klokka 14 Barnepadling
 • Klokka 15.30 Presentasjon av padlelag
 • Klokka 16 Padlekonkurransen
 • Klokka 17 Ta Sjansen på sykkel
 • Klokka 18 Trekning andelotteriet med ny vri
 • Klokka 19 Padlefest på Aases Verden

Program 2012[rediger]

Fredag 29.06.2012
 • Festivalen åpnet klokka 13
 • Skateboardshow i Evje sentrum kl. 13 – 15
Lørdag 30.06.2012
 • 12.00 Barne- og familiekonsert i Evje sentrum med Mikkel og Reverockerne kl. 12.00
 • 13 – 14.30 Miniskihopping og SUP i Otra
 • 15 Utdeling av startnummer i padlekonkurransen
 • 15.30 – 18.00 Padlekonkurranse og «andeløp»
 • 18.00 Padlefest i MC-klubben

Beskrivelse[rediger]

Festivalen startet litt forsiktig i 2012 med noen aktiviteter, og hadde en målsetting om å få med flere aktiviteter etter hvert. På skateshow i Evje sentrum fredag fikk man besøk av flere av Norges beste skatere blant annet Henning Braaten som er fire ganger norgesmester. Her var det mulig for lokale og tilreisende ungdommer å få lære noen triks og delta i en lokal konkurranse med flotte premier.

Lørdagen starter med en barnekonsert i sentrum foran Evje og Hornnes Sparebank. Her var det besøk av bandet «Mikkel & reverockerne», som har vunnet spelemannspris og vært nominert flere ganger.

Etter dette fortsatte programmet nede i bukta ved Furuly med ulike vannaktiviteter, der det i 2012 ble arrangert en padlekonkurranse med kortere distanse enn tidligere, og der det var lagt opp til flere semifinaler og en finale til slutt. Festivalstyret oppfordret lag og bedrifter til å melde på lag til padle@vannvittigmoro.no innen 23. juni. På hvert lag måtte det være 7 deltakere. Prisen var 1400 kr. pr. lag. Her var det mulig for bedrifter å satse på personaltiltak som garantert ville skape humør og glede, og ikke minst gi gode minner å se tilbake på. I padlekonkurransen premierte man 1., 2. og 3. beste lag, beste kreasjon og ikke minst ble det delt ut en fiaskopris. Haakons Verden med skipper Håkon Bjorland Uleberg vant padlekonkurransen.

Videre ble det arrangert miniskihopping, stand up padling og kanskje noen overraskelser…

En annen morsom aktivitet var lotteriet «Det store andeløpet». Inntil 1200 nummererte badeender ble sluppet i Otra og første mann i mål vant en fantastisk premie. Det var også premiering til 2. og 3. plass og noen trøstegevinster. Loddsalget til dette løpet startet noen dager før arrangementet.

Etter at aktivitetene i elva var avsluttet, var det «padlefest» i MC-klubbens lokaler med tilhørende telt på Verksmoen. Her var det leid inn levende musikk fra ca. kl. 20 på kvelden.

Viktig info om festivalområdet:

 • For å unngå brann i festivalområdet var det ikke tillatt å tenne opp engangsgriller eller bål i området.

Kilder[rediger]

Eksterne lenker[rediger]