Trollrennet

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Web-logo-trollrennet.jpg

Trollrennet er et tradisjonsrikt ski- og hopprenn som Otra IL har arrangert siden 1974. Det første Trollrennet ble arrangert søndag 3. mars 1974. Hopprennet var i Trollbakken hoppanlegg i Evje, men på grunn av dårlige snøforhold måtte langrennet arrangeres ved Bjorvatn, 6 km fra Evje sentrum. Det var hundre deltakere det første året.

De første årene ble Trollrennet arrangert i området ved Evje stadion og Trollbakken hoppanlegg, så sant snøforholdene tillot det. Noen ganger måtte rennet flyttes. Det har vært arrangert i Flatebygd skianlegg, ved nevnte Bjorvatnet, langs Flåtvegen, ved Rassevæte og på Bortelid i Åseral. Til og med på Hovden og i Brokke har det vært Trollrenn. Etter at utbyggingen av Høgås skianlegg skjøt fart mot slutten av 1990-tallet, ble rennet flyttet dit.

Fra og med 1980 ble Trollrennet et todagers-arrangement. Langrennsløperene gikk stafett en dag og individuelt langrenn den andre. I 1993 ble stafett tatt ut av programmet, og erstattet med individuell fristil. Fra og med vinteren 1993 har Trollrennet også hatt seniorklasse.

Rennledere[rediger]

Kilder[rediger]

Eksterne lenker[rediger]