Evje og Hornnes bygdeboknemnd

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk

Evje og Hornnes bygdeboknemnd står bak utgjevinga av Kultursoge for Evje og Hornnes i to band (1990 og 2003).

Sist på 1980-talet, før første band kom ut, var desse med i nemda: Gunnar Østerhus, Anna Galteland, Alf Georg Kjetså og Bernt Gautestad.

Då band II vart utgjeve i 2003, hadde nemda desse medlemene: Kåre Hodne (leiar), Torgrim Dåsnes, Anna Galteland, Bernt Gautestad, Aud Helene Austegard, Molla Skogsøy Moi og Gerd Bratteli.

Bygdeboknemnda arbeider i dag, i tett samarbeid med Evje og Hornnes kommune, med å få gjeve ut ei gards- og ættesoge for Evje. Tidlegare finst ei slik gards- og ættesoge bare for Hornnes (Hornnes I, Gards- og ættesoge, utgjeve av Hornnes bygdesogenemd, 1969). Engasjerte personar lokalt, politisk og administrativt, har jobba lenge for å få til eit prosjekt som det er mogeleg å gjennomføre. Det har dei no klart. Det er håp om at verket kan vere ferdig nokre få år fram i tid.

Ådne Fardal Klev er frå hausten 2012 tilsatt for å skrive boka. Klev er forfattar og bonde frå Lyngdal. Han har formell utdanning innafor historie og har gitt ut 12 lokalhistoriske bøker, mellom desse to bygdebøker.

Leiarar i nemnda[rediger]

Kjelder[rediger]

  • Olav O. Uleberg, Kultursoge for Evje og Hornnes, band I, utgjeve av Evje og Hornnes bygdeboknemd, 1990, føreordet
  • Olav O. Uleberg og Olav Arne Kleveland, Kultursoge for Evje og Hornnes, band II, utgjeve av Evje og Hornnes bygdeboknemd, 2003, føreordet

Eksterne lenker[rediger]

Om Ådne Fardal Klev og bygdeboka på kommunen si heimeside