Trine Uleberg

Frå Setesdalswiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Trine UlebergSymbol unrelated.svg
Trine Uleberg 150108.JPG
Trine på helsesporten i 2008.
Født: 1. desember 1936 (86 år)

Trine Uleberg (født 1. desember 1936) er pensjonert fysioterapeut og bor på Evje.

Utdanning og arbeid[endre]

Etter gymnas på Hornnes utdannet Trine seg til fysioterapeut ved Oslo Ortopediske Institutt. Etter fullført utdannelse åpnet hun fysikalsk institutt i Dåsnesmoen bustadfeltHornnes, og drev dette i over 40 år. Hun pensjonerte seg da hun var 69 år.

Frivillig arbeid[endre]

Trine tok på seg sine første verv som instruktør i Otra IL vinteren 1960–1961, i den gamle gymsalen ved Hornnes Landsgymnas. Fra helsesportgruppa ble startet opp i Otra IL i 1985 til 2013 (28 år) var hun den faste instruktøren hver onsdag kveld i Otrahallen. Hun har også vært med i styret i helsesportgruppa i flere år.

Trine Uleberg har gjort en eneståande frivillig innsats for idrettslaget og bygdefolket i Evje og Hornnes i mer enn 50 år. I jubileumsboka til Otra IL omtaler Olav Arne Kleveland henne slik:

«Det har vore ei utbreidd meining at helsesportfolka var umåteleg heldige med instruktøren, Trine Uleberg, som har stått på for ei betre helse alle år gruppa har eksistert. Som fysioterapeut hadde ho solid fagleg bakgrunn frå utdanning og praksis til å imøtekome dei ulike behov kvar einskild oppsøkte trimmen med. Ho er også kjend for sin vitalitet og for eit humør som måtte verke smittande og vitaliserande i dei miljø der ho måtte ha instruktøransvar.»

Etter at Trine ble 80 år, har hun arrangert trim for eldre på både Evjeheimen og Hornnesheimen.

Utmerkelser[endre]

Kilder[endre]