Sentrumsbygget

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Sentrumsbygget i 2009.

Sentrumsbygget er det svære forretnings-, kontor- og leilighetsbygget midt i Evje sentrum, på tomta der jernbanestasjonen var fram til Setesdalsbanen ble nedlagt. Bygget ble reist i 1972-1973 av et interessentskap bestående av en rekke forretningsdrivende og Evje og Hornnes kommune, IS Sentrum. Evje Bygg stod for byggearbeidene. I dag er bygget seksjonert, og interessentene eier hver sine seksjoner.

I 1. etasje er det forretninger. I 2. etasje holder Pernille Kafè til, sammen med flere offentlige kontorer, blant annet NAV. Kommunen hadde lenge sine kontorer her, men flyttet de fleste av disse til Evjemoen etter at leiren ble nedlagt. 3. etasje er bygd ut senere med leiligheter. I underetasjen er det både butikkareal for noen forretninger og lagerplass.

Ved oppføringen i 1972-1973 hadde bygget to etasjer pluss underetasje. Grunnflaten var 1595 kvadratmeter. Samlet gulvareal i de tre etasjene var 4385 kvadratmeter. Interessentene bak bygget var Setesdalens Bokhandel v/Jørund Greibrokk, Juel Lund, Nils J. Røed, Nils Mørk Nicolaysen, Thore Skomedal, Anna Mollestad, Marie Bekkerhus, Birgit Kleveland, Erling Haugaa, Pernille Kafè v/Kjellfrid Erdvig og Alfhild Svenning og Lüppo Wienenga, i tillegg til Evje og Hornnes kommune.

Kilder[rediger]