Jordbærfestivalen

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Jordbærfestivalen 2012. Festivalgeneral Geir Magne Feed gratulerer vinneren av jordbærtellekonkurransen.

Jordbærfestivalen er et arrangement i regi av Otra IL skigruppa i Evje sentrum i juli hvert år siden oppstarten i 1994. Bare ett år, under Landsskytterstevnet 1999, er festivalen ikke gjennomført. Jordbærfestivalen er et sosialt arrangement der bygdefolk, utflyttede bygdefolk og tilreisende og turister fra fjern og nær møtes for å prate sammen og nyte de røde bærene som Evje og Hornnes-distriktet er blitt så kjent for.

Det foreligger ikke nøyaktige besøkstall for festivalen. Men det er beregnet at rundt 5.000 mennesker besøker Evje sentrum under festivalen i et normalår. På de 20 årene festivalen er arrangert er det omsatt ca 15.000 kilo jordbær. Omsetningsverdien har samlet vært langt over 1 million kroner. Overskuddet fra festivalen, som gjerne har ligget mellom 30.000 og 50.000 kroner og de siste årene enda mer, har skigruppa investert i skiløyper og drift av disse til det beste for innbyggerene i kommunen og hele Sørlandet.

Det var egentlig handelsstanden i Evje og Hornnes som hadde idèen til Jordbærfestivalen, og som oppfordret skiguppa til å dra i gang et slikt arrangement.

Leder for Jordbærfestivalen fra oppstarten i 1994 til og med festivalen i 2014 var Geir Magne Feed. Fra 2015 overtok andre ansvaret som festivalgeneral(er).

Se også[rediger]

Kilder[rediger]

Olav Arne Kleveland, Otra IL 50 år - ei reise gjennom 50 års historie, utgitt av Otra IL (2010)

Eksterne lenker[rediger]