Harald Haugland

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Harald HauglandSymbol confirmed.svg
Harald Haugland 03Wcr.JPG
Foto: Siri Johannessen (2010)
Født: 18. august 1947 (71 år)

Harald Haugland (født 18. august 1947 på Ålgård) er lærer i Valle Vaksenopplæring. Han er gift med Reidun Haugland, de har fire barn, Helge Haugland, Rønnaug Haugland Lyckander, Margunn Haugland og Sigmund Haugland. På grunn av boplikt er de bosatt i Mandal, og Harald har vært ukependler til Valle de siste årene.

Han kom til Valle i 1991 som avdelingsleder for kirke i Valle kommune, men i 1993 begynte han som lærer på Valle skule og har siden holdt seg i skolesektoren i kommunen, derav et år som rektor på Hylestad skule. Fra 2002 har han arbeidet i voksenopplæringen. Han er adjunkt med opprykk og har i tillegg til Stavanger Lærerskole i 1991 også tatt tilleggsutdanning i norsk på Stavanger Lærerskole og kristendomskunnskap grunnfag på NLA. Han har videre tatt datautdanning for lærere gjennom NKI-skolen og norsk som andrespråkHøgskolen i Agder.

Før han kom til Valle, arbeidet Harald Haugland som rektor på Hadsel Folkehøyskole på Stokmarknes i Vesterålen i 15 år. Før det arbeidet han i Den indre Sjømannsmisjon som redaktør for organisasjonens ukeavis Fiskerens Venn fra 1972 til 1976.

Verv[rediger]

Eksterne lenker[rediger]