Margunn Haugland

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Margunn HauglandSymbol confirmed.svg
Margunn Haugland.jpeg
Født: 13. juni 1975 (46 år)
Stein Haugland

Margunn Haugland (født 13. juni 1975) er tidligere forbundsleder i Bibliotekarforbundet.[1] Hun vokste opp på Storkmarknes og gikk Nordhordland folkehøgskole. Deretter ble det Kristiansand Katedralskole før hun studerte til bibliotekar på Høgskolen i Oslo.

Hun er datter til Reidun og Harald Haugland og hadde årlig sommerjobb som kirkevert og guide i Vegkyrkja i Hylestad kyrkje. I 1999 begynte hun som bibliotekar i Stavanger bibliotek. Høsten 2003 kom hun til Kristiansand folkebibliotek, hvor hun ble avdelingsleder for Vågsbygd bibliotek i 2007. Denne jobben hadde hun da filialen ble ombygget og nyåpnet i Vågsbygd Amfi. Etter at hun giftet seg med Stein Haugland i 2008, fikk hun i 2011 jobb som skolebibliotekar på Skien videregående skole og bosatte seg på Sandøya utenfor Brevik.[2]

I hele sin tid som bibliotekar har Margunn Haugland vært engasjert i Bibliotekarforbundet som tillitsvalgt lokalt og regionalt. Etter å ha vært nestleder i organisasjonen fra 2011 ble hun i 2014 valgt til forbundsleder. Dette vervet hadde hun til november 2017. Fra august 2018 er hun bibliotek- og litteraturhussjef i Bamble kommune med tjenestested på Stathelle.

Referanser[rediger]

Eksterne lenker[rediger]