Tove Hertzberg

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Tove HertzbergSymbol confirmed.svg
Født: 1975 (alder 46–47)

Tove Britt D. Hertzberg (født 1975) er en kunstner fra Kristiansand. Fra august 2017 til sommeren 2018 bodde hun og familien på Hovden. De solgte huset i Kristiansand og bygget nytt hus i Brekkestø i denne perioden. Mens de bodde på Hovden, hadde Tover Hertzberg atelier i Hovdetun. For å hente inspirasjon til kunsten gikk hun samme fjelltur i 40 dager.

Før hun ble kunstner, jobbet Tove Hertzberg innen olje og shipping. Etter økonomistudier ved Høgskolen i Kristiansand, tok hun en bachelorgrad i Plymouth i 1998 i Maritim Business, med spesialisering i shipping. Etter dette fikk hun jobber i selskap som Fearnleys, Höegh, Siem Offshore og National Oilwell Varco. Men i 2012 sluttet hun og ble kunstner på heltid. Hun har hatt utsmykkingsoppdrag for mange næringslivskunder, blant annet en stor utsmykning på Sørlandssenteret, bilder til en rekke skip til rederiet Siem Offshore og en rekke prosjekter til offentlige og private kunder.

Onsdag 10. oktober 2018 deltok hun i Aktuell time i Valle Radio. I oktober 2018 har hun også utstilling i Hovden Kunsthandel.

I 2020 gav hun ut boken Der reinen går er jorda freda sammen med Ragnhild Bjåen.

Kilder[rediger]