Rolf Haukom

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Rolf Haukom
Rolf Haukom 1999.jpg
Rolf Haukom i 1999.
Født: 20. desember 1952
Død: 10. juli 2005 (52 år)

Rolf Haukom (født 20. desember 1952, død 10. juli 2005) var politimann og sivilt ansatt i Forsvaret i mange år.

Rolf vokste opp i Kyrkjebygda i Evje. Han utdannet seg til politimann, og arbeidet noen år i politiet i Oslo. Etter hvert flyttet han tilbake til Evje, og var sivilt ansatt i Forsvaret resten av sin yrkeskarriere. Han var gift med Ellen Karin Haukom.

Rolf var aktiv fotballspiller i Otra IL i hele sitt liv, helt fra siste halvdel av 60-tallet og fram til han ble rammet av sykdom i 1999. Han er en av de mest trofaste spillerene Otra har hatt.

Han var et veldig stort keepertalent i ungdommen. Han kom tidlig med på A-laget til Otra, og spilte alt i 1970 på Vest-Agder fotballkrets sitt lag for lavere divisjoner. Han drog til Oslo for å ta politiutdannelse i 1977, noe som nok stoppet en stor fotballkarriere. Men han var likevel en veldig god spiller på A-laget i flere sesonger etter at han flyttet tilbake til hjembygda i 1981. Senere spilte han old boys-fotball i mange år.

Rolf Haukom var også i hele sitt voksne liv en bærebjelke i det administrative arbeidet i fotballgruppa og i Otra IL. Han kom med i fotballstyret første gang i 1972. Han var leder for fotballgruppa 1987-1988 og 1998-1999. Han var også sekretær og styremedlem i fotballstyret i mange år, og sekretær og medlemskartotekfører i hovedlaget i en årrekke. Best husket er han nok likevel for sin mangårige karriere som særdeles myndig og høyt verdsatt trener for aldersbestemte lag, og for A-laget i flere sesonger.

Rolf var en ekspert i å dra fram de gode replikkene og kommentarene. Han var en humørspreder av rang, og opphavsmann til mange uforglemmelige historier i fotballmiljøet i bygda. Dessverre ble han alvorlig syk av kreft i 1999, og døde i 2005 etter en lang kamp mot sykdommen.

Heder[rediger]

  • Otra ILs Ærespris, tildelt 2000, for mange år med aktiv idrett og stor administrativ innsats i fotballgruppa og Otra IL

Kilder[rediger]