Pernille Kafè

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
(Omdirigert fra Pernille Kafe)
Hopp til: navigasjon, søk
Pernille kafe logo.jpg

Pernille Kafè er en tradisjonsrik kafeteria som holder til i 2. etasje i Sentrumsbygget i Evje. Kafèen er populær både hos fastboende og for alle dem som er innom Evje sentrum på veg oppover eller hjemover fra Setesdal. Dagens eiere er Olav Andreas Erdvig og kona Anita Abusland Erdvig. De er tredje generasjons vertskap på Pernille Kafè.

Olav Andreas og Anita har allsidig og bred erfaring innenfor kafeteriadrift. Olav Andreas er daglig leder og kjøkkensjef, mens Anita er kontorsjef og personalansvarlig. Olav Andreas har kokkeutdannelse, blant annet som diplomkokk ved Gastronomisk Institutt i Stavanger.

Historie[rediger]

Isbaren til Bertha Haraldstad ca 1949.
Foto: Pernille Kafé

Det var bestemor til Olav Andreas, Bertha Haraldstad, som i 1938 startet opp med kafé i sentrum. Bertha hadde en liten kiosk på ca 4 x 3 meter 10-15 meter vest for der Evje Optikk (tidligere Wettres butikk) er i dag. Kiosken var bare åpen om sommeren. Litt senere fikk Haraldstad seg helårslokale i Karl J. Nilsen-bygget nord for Torgeir Lund. I 1949 bygde hun så Pernille Kafè og isbar. Denne første Pernille Kafé stod omtrent der Løvland-parken er i dag. Bygget ble utvidet flere ganger. Rundt 1970 var det hele 14 ansatte her. Kafèen ble revet da det nye Sentrumsbygget kom i 1973, og Pernille Kafé flyttet over i 2. etasje der. Etter Bertha Haraldstad overtok datteren Kjellfrid Erdvig, og hennes mann Erling Erdvig, kafédriften.

Kilder[rediger]

Eksterne lenker[rediger]