Indre Agder Transport

Frå Setesdalswiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Transportoppdrag i Evje sentrum 15. oktober 2019.

Indre Agder Transport er et transportfirma som holder til på Kjetså i Hornnes, på eiendommen der Forsvaret tidligere holdt til med det gamle Arsenalet og hvor Trebyggeriet hadde tilhold i årene 2001-2012. I tillegg til transporttjenester tilbyer firmaet graving og andre entreprenørtjenester, brøyting, strøing samt levering av alle typer masse, som grus, stein, sand, fyllmasse og jord. Daglig leder og eier er Rune Thorsen.

Bedriften

Indre Agder Transport startet opp med fire biler i 2004. Det har utviklet seg slik at det nå har 14 lastebiler av varierende typer som kjører både langtransport og lokaltransport, samt gravemaskiner, traktor med dumperhenger og hjullastere i daglig drift.

Bedriften har en moderne bilpark som holder høy standard og dyktige medarbeidere. Mange har lang erfaring.

Firmaets hovednisjer er transport av ferdiggarasjer, byggelementer, husmoduler, brakker, takstoler, trelast og limtre for de største produsentene på Agder. Bønder, entreprenører, mekanisk industri og ikke minst private kunder er også viktige kunder, så som transport av kraftfor, gjødsel, grassballer, landbruksutstyr, traktorer, stålkonstruksjoner og masser. Firmaet leverer for produsenter og fabrikker i hele Sør-Norge.

Fra høsten 2012 fikk Indre Agder Transport kontrakt i Nedre Setesdal for Statens Vegvesen med varighet frem til høsten 2018. Dette innebærer alt av veivedlikehold og mindre entreprenørarbeider. Firmaet har også brøytekontrakt i samme periode.

Indre Agder Transport har vokst til å bli ett av Sørlandets større transportfirmaer. Bedriften anser det som viktig at den tar ansvar for å være med å bidra i det lokale nærmiljøet. I flere år har Indre Agder Transport støttet og samarbeidet med flere lag og organisasjoner, og bidrar her i form av pengestøtte eller andre dugnadstjenester. Som eksempler kan nevnes Trygg Skolevei, håndballgruppa i Otra IL, EHbanen, Høgås skianlegg og nyetableringen av Trollbakken hoppanlegg og aktivitetsarena.

Historie

Indre Agder Transport AS ble etablert i 2004 av Toralf Thorsland og Rune Thorsen. Etableringen var en konsekvens av at spesielt èn av Kjell Moi Transport sine kunder, Trebyggeriet, hadde behov for flere semier, og ikke minst kransemi med litt størrelse for å transportere byggelementer. Firmaet startet opp med fire biler, én bil/henger med avtagbar fremmontert kran, en semi med kran og to semier uten kran.

Utviklingen var positiv og i 2007 hadde Indre Agder Transport sju biler. På dette tidspunkt ble "langbilene" kjøpt av Dovland Transport, som også ble aksjonær i selskapet. Til ferien i 2009 stoppet alt plutselig helt opp. Firmaet måtte redusere med flere biler en periode. Thorsland og Dovland valgte å selge sine aksjer til Thorsen. Det var noen tøffe år etter finanskrisen, men takket være stabile kunder og dyktige medarbeidere har Indre Agder Transport klart å utvikle seg til ett av Sørlandets større transportfirmaer.

Fra 2014 ble driften av Kjell Moi Transport, et annet transportselskap i Hornnes, og Indre Agder Transport, samlet i ett selskap - Indre Agder Transport AS.

Se også

Kilder

Eksterne lenker