Egil Arne Eriksen

Frå Setesdalswiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Egil Arne Eriksen
Egil Eriksen.jpg
Foto: Per Arvid Åsen
Født: 1944
Død: 17. november 2018 (alder 73–74)

Egil Arne Eriksen (fødd 1944, død 17. november 2018) budde i Åseral. Han etterlet seg kona Anne Karin Bakke Eriksen, barna Thea og John Torjus Bakke Eriksen, barnebarn og annan familie. Gravferda var frå Åseral kyrkje torsdag 22. november 2018 klokka 11. Like kjært som blomar var ei gåve til Åseral bedehus.

Minneord

Per Arvid Åsen skreiv eit minneord som vart publisert i Fædrelandsvennen 24. november 2018

Egil Arne Eriksen (1944-2018)

Egil Arne Eriksen døde 17. november 2018, 74 år gammel. Første gang jeg møtte Egil var under et uformelt møte på Ljosland i 1994, der vi så på mulighetene for en fjellhage i Åseral.

Egil så for seg en hage hvor alle fjellplantene fra fjellet her sør kunne vokse og vises frem. Han ville at disse fargerike juvelene skulle oppleves av et større publikum. Vi var fort enige om at området mellom Ljosland fjellstove og elva var en fin plass. Jeg husker ennå hans lune stemme og argumentasjon for prosjektet. Etter dette skjedde ting raskt, komiteer ble opprettet og planer ble lagt. Prosjektet utviklet seg straks til et langt og godt samarbeide mellom Åseral kommune, fylkeskultursjefen i Vest-Agder og naturmuseet i Kristiansand like til denne dag.

Det er ingen overdrivelse å si at Egil Eriksen var drivkraften i dette arbeidet. Han var vant med tunge tak. Masse ble flyttet, landskapet formet, stein på stein ble lagt på plass, og snart lå det flott opparbeidet vei på 175 meter gjennom hele fjellhagen foran fjellstova. Han bygget broer over vanskelige partier. Inngangspartiet ble markert med en fin steinmur og fjellfuru med skilt. Det var en stor dag for Egil da statsråd Jon Lilletun foretok den offisielle åpning av fjellhagen 27. juni 1999.

Siden starten har Egil Eriksen hele tiden vært tett på arbeidet i fjellhagen. Han sa klart ifra når noe måtte gjøres, og det måtte gjøres skikkelig. Hagen ble etter hvert utvidet til alle norske fjellplanter. Med sin store kontaktflate var det aldri noe problem med å få utført det praktiske arbeidet. Hvert år var han aktivt med i det populære arrangementet «Fjellhagens dag», og ordnet det som måtte gjøres av praktiske ting.

I alt dette arbeidet kunne jeg hele tiden føle at det var kjærligheten til det som spirte og grodde i naturen som lå bak hans engasjement, det var dette han ville formidle i Ljosland fjellhage – og han klarte det! Jeg minnes Egil Eriksen med stor glede, og lyser fred over hans minne.

Kjelder