Bleieboden

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Bergtun, bygget huser Bleieboden og Bergtun Spiseri
Bleiebodens tidligere butikk i Nordibø

Bleieboden er en bedrift i Valle kommune som selger tøybleier over Internett. Den ble startet av bedriftens daglige leder Tina Høgevold hjemme på Flateland i Valle, men fra 2009 har man lager, kontor og butikk i Nordibø i Valle sentrum. Ved starten var Bleieboden et enkeltpersonforetak, men i 2009 ble den gjort om til aksjeselskap. I tillegg til henne jobber Knut Høgevold og Laila Homme i bedriften, som i 2009 hadde en omsetning på over fem millioner kroner. I 2008 var omsetningen på 3,2 millioner. Bedriften står bak tiltaket Startpakke for nyfødde i Valle sammen med Valle Sparebank og Hasla.

I 2010 kjøpte Bleieboden Bergtun Hotell midt i Valle sentrum. Etter omfattende renovering åpnet man våren 2011 både butikk og spiseri her. I tillegg fikk man lager for Internettbutikken. Spiseriet ble godt mottatt, ikke minst fordi man fikk kokken Kristine Bjørgum Forde, som tidligere har vært kjøkkensjef på Sølvgarden, med på laget.

Bergtun Hotell, før ombygning og tilpasning til ny forretningsdrift.

Filosofi[rediger]

Etter å ha brukt papirbleier til sine tre første barn, startet Tina Høgevold å bruke tøybleier da hun fikk sitt fjerde barn. Hun så at man kunne spare miljøet for avfall og i tillegg spare penger. Samtidig oppdaget de at tøybleier var mye mer lettvint enn de hadde trodd.

Miljøprofil gir tilskudd[rediger]

For å stimulere og støtte til videre vekst i Bleieboden, har Innovasjon Norge Agder bevilget 538.000 kroner i NyVekst-tilskudd over 2 år fra 2010. Ny Vekst er en finansieringsordning for distriktskommuner, som ble introdusert i 2008. NyVekst retter seg mot vekstetablerere med et spesielt stort potensial for vekst i nasjonalt eller internasjonalt marked

Heder[rediger]

  • «Årets nykommer», kåret av Posten Norge 2008
  • «Folkets favoritt» under Kvinnegründerdagen i Agder 2008: Tina Høgevold.

Eksterne lenker[rediger]