Arne Tronsen

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Arne TronsenSymbol unrelated.svg
Født: 9. mai 1949 (71 år)

Arne Tronsen (født 9. mai 1949 i Ulefoss) var daglig leder i Konsesjonskraft IKS til februar 2016. Han er bosatt på Kveste i Valle.

Tronsen var rådmann i Valle kommune fra august 2006 til 2011. Han kom til den stillingen fra jobben som daglig leder i Setesdal Regionråd, hvor han hadde vært leder siden 1995. I 2011 ble han tilsatt som daglig leder av Konsesjonskraftfondet for Aust-Agder. Dette ble i 2014 utvidet til også å omfatte kraftkommunene i Vest-Agder, under nytt navn Konsesjonskraft IKS.

Etter å ha tatt økonomiutdanning Handelshøyskolen BI i Oslo, fikk Tronsen bankjobb i Skien. 23 år gammel begynte han som nestkommanderende på kommunekassa i Nome kommune. Så ble han kommunekasserer, før han ble daglig leder i Nome Industribygg AS, som huset en dørfabrikk. I 1975 fikk han den kombinerte stillingen som kommunekasserer og kontorsjef i Bykle kommune. På den tiden hadde man bare ni ansatte i kommunen og man hadde ungdomsskole, sjukeheim, skolesjef, lege og tannlege sammen med Valle kommune.

Kilder[rediger]