Svein Olaf Aadal

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Svein Olaf AadalSymbol unrelated.svg
Født: 15. november 1957 (64 år)

Svein Olaf Aadal (født 15. november 1957) er politimann og bor i Vennesla. Han vokste opp i Grenjå bustadfelt i Evje, men flyttet fra bygda da han begynte å arbeide i politiet etter endt utdannelse. Han er sønn til Lillemor og Knut Aadal.

Svein er en av Otra ILs beste fotballspillere noensinne. Han var med på Agder sitt guttelag i «Horten-turneringen» i 1975 (uoffisielt NM for kretslag). Samtidig som han spilte fotball selv, var han trener for flere lag i fotballgruppa. Han var trener for guttelaget i 1977, som det året var det nest-beste guttelaget på hele Sørlandet. Han var trener og kaptein for A-laget i 1979, sammen med broren Jan Erik Aadal, da A-laget rykket opp til 5. divisjon. Han var også trener og spiller i 1980-sesongen, da A-laget tok steget enda et nivå opp, til 4. divisjon (tilsvarer 3. divisjon i dag).

Svein reiste fra bygda etter 1981-sesongen, men kom tilbake til Otra som spiller og trener i 1989, og førte laget til nytt opprykk til 5. divisjon.

Svein Aadal har i mange år etter tiden på Evje vært trener i aldersbestemte klasser i Vindbjart FK i Vennesla, og i IK Start i Kristiansand.

Heder[rediger]

Kjelder[rediger]