Svein Fink

Frå Setesdalswiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Svein FinkSymbol unrelated.svg
Født: 29. april 1944 (80 år)

Svein Fink (født 29. april 1944) talte på Internatmøtene i Valle i 1977. Da var han akkurat blitt sokneprest i Hillevåg kirke i Stavanger. Han er sønn av Thorleif Fink.

Utdanning og tjeneste

Etter teologisk utdanning på Menighetsfakultetet i 1971 ble Svein Fink res.kap. i Kvernes prestegjeld på Nordmøre. Deretter var han kallskapellan i Risør samt fagskoleprest, før han kom til Stavanger. Derfra gikk turen til Grim og Hellemyr i Kristiansand Fra 1990 var han i ti år sogneprest i Sola før han kom til Flekkefjord og ble prost i Lister prosti i 2000. Her hadde han også en deltidsstilling som sykehusprest.

Svein Fink har tatt utdanning i organisasjonsteori, administrasjon og ledelse ved Høgskolen i Agder ved siden av prestetjenesten. Han har også hatt studieopphold ved London Bible College. Fink har spesialkompetanse i praktisk prestetjeneste og er utdannet arbeidsveileder for prester.

Etter at han gikk av med AFP i 2009 og bosatte seg i Kristiansand, hadde Svein Fink tjeneste i Sjømannskirken på Gran Canaria og i Albir.

Kilder