Når det gjelder arrangement i Setesdalswikis kalender: sjekk med arrangøren før du reiser – mange arrangement avlyses dessverre pga corona.
Dette har vi ikke mulighet til å følge godt nok opp.

Kenneth Lien

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Kenneth LienSymbol unrelated.svg
Kenneth Lien.jpg
Født: 1992 (alder 27–28)

Kenneth Lien (fødd 1992) er munnharpespiller og styremedlem i Norsk Munnharpeforum. Han er fra Lillehammer, men gikk på musikklinja på Gjøvik. På Den Norske Munnharpefestivalen 2016Bykle Hotell 17. september 2016 var han instruktør på kurset for viderekomne deltakere.

Allerede på ungdomsskolen ble Kenneth Lien interessert i musikk. Han og noen kamerater stiftet da bandet Geit, som ble et Black Metal-band. Gjennom dette ble han etter hvert interessert i folkemusikk. Etter at han hade prøvd det han kaller en lekemunnharpe fikk han låne en munnharpe av Bent Åserud, det var «som å gå fra en kinafele til en Stradivarius». Han kjøpte Bjørgulv Straume-munnharpe og begynte å øve, sterkt inspirert av Sigurd Brokke og Daniel Sandén-Warg sitt spill.

Kenneth Lien spiller også seljefløyte, gitar, banjo, mandolin og fele, han har bygget langeleik, sekkepipe, strykelyre og nøkkelharpe. Han har gått i hardingfelelære hos Jan Oppheimsbakken Granli. På Landskappleiken 2015 vant han seniorklassa i munnharpespel.

Kjelder[rediger]