Ingmar Brokka Rike

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Ingmar Brokka RikeSymbol confirmed.svg
Ingmar Brokka Rike.jpg
Foto: Håvard Stiansen
Født: 19. mai 1977 (44 år)

Ingmar Brokka Rike (fødd 19. mai 1977) er kommunikasjonsrådgjevar i Jobbklar. Han har tidlegare jobba som journalist og frontredigerer i Agderposten, og som videojournalist i TVA. Rike bur i Kolbjørnsvik i Arendal saman med Julie Ørum. Dei har to guteborn saman. Tidlegare arbeidde han som programskapar for Media Service på Tromøy i Arendal. Det er selskapet som mellom anna står bak filmen om Svartedauden. Rike stod for regi, foto og redigering av Vallefilmen, der Vidar H. Homme var produsent og Leonhard Jansen laga manuskriptet.

Ingmar Brokka Rike gjekk på Hornnes gymnas frå 1993 til 1996. Deretter studerte han på Gimlekollen Mediesenter i Kristiansand før han reiste til Farnham i England og studerte filmproduksjon ved University for the Creative Arts UCA. Rike fordjupa seg i faget regi.

Han er mellomste son til Magne Rike og Bjørg Brokka Rike. Bjørg og Magne Rike flytta frå Arendal til Valle i 1986 då dei overtok garden Brokka i Oveinang. I Valle vart Ingmar Brokka Rike godt motteken som den "fremmind'e" han var.

Kjelder[rediger]

Eksterne lenker[rediger]