Frivillighetsprisen i Evje og Hornnes kommune

Frå Setesdalswiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Frivillighetsprisen i Evje og Hornnes kommune ble første gang delt ut i 2010. Otra IL var den første vinneren.

Damene i Evje og Hornnes Sanitetsforening da de mottok Frivillighetsprisen under et arrangement i Evje sentrum 8. august 2022. I midten bak prisutdeler og ordfører Svein Arne Haugen.

Hvert år, rundt den internasjonale Frivillighetsdagen 5. desember, deler ulike kommuner og frivillighetssentraler ut frivillighetspriser til initiativrike personer, lokale foreninger eller grupper som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg. Frivillighetsprisens mål er å sette fokus på nettopp det arbeidet noen mennesker legger ned for andre, men også å skape engasjement rundt frivillig arbeid, og fremme organisasjonene bak de nominerte. Prisen skal synliggjøre frivillighetens verdi gjennom å løfte fram gode eksempler på resultater av frivillig innsats.

Retningslinjer for tildeling av frivillighetsprisen

  • Prisen skal gis til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe, som har utmerket seg med frivillig innsats, engasjement og pågangsmot til beste for den enkelte og samfunnet.
  • Prisen skal synliggjøre frivillighetens egenverdi og samfunnsverdi gjennom å løfte fram gode eksempler på resultater av frivillig innsats.
  • Frivillighetens bredde og mangfold både med tanke på organisasjonsform, tematikk, alder og kultur skal over tid gjenspeiles i et tilsvarende mangfold blant prisens vinnere.
  • Prisen kan gis på grunnlag av en persons eller lokal forening eller gruppes frivillige innsats over lengre tid eller i et tidsavgrenset prosjekt.

Tildelinger

Ragna Kallhovd får Frivillighetsprisen i 2012.

Kilder