Bjørn Ropstad

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
(Omdirigert fra Bjørn A. Ropstad)
Hopp til: navigasjon, søk
Bjørn RopstadSymbol unrelated.svg
Bjørn A. Ropstad.JPG
Født: 31. mai 1958 (62 år)


Bjørn Alfred Ropstad (født 31. mai 1958) er fra høsten 2019 fylkesvaraordfører i Agder. Han var ordfører i Evje og Hornnes kommune fra 1999 til 2019. Han er den ordfører som har sittet lengst i kommunens historie, hele 20 år (fem perioder).

Han vokste opp på Kile i Vennesla kommune, tok økonomisk utdannelse og jobbet på Trygdekontoret i Kristiansand. Siden fikk han jobb på Hægeland før han begynte som kunderådgiver i Nordea på Evje, en stilling han hadde til han ble valgt som ordfører i Evje og Hornnes kommune. Ropstad representerer Kristelig Folkeparti og ble valgt til ordfører i 1999. Han har vært en populær ordfører. Ved valget i 2007 var det direkte ordførervalg i kommunen, og Ropstad fikk 634 stemmer. Nærmeste konkurrent fikk 197.

Høsten 2018 gjorde Ropstad det klart at han ikke ville stille til gjenvalg som ordfører ved kommunevalget i september 2019. I stedet hadde han stilt seg til disposisjon for Agder KrF ved fylkestingvalget. På partiets nominasjonsmøte i desember 2018 ble han valgt til partiets fylkesordførerkandidat. Etter valget ble han fylkesvaraordfører.

Ropstad, som bor i StemheiMoisund, er gift og har fire barn. Sønnen Kjell Ingolf har fulgt i sin fars politiske fotspor, og er stortingsrepresentant for Kristelig Folkeparti. Fra januar 2019 er han medlem i fireparti-regeringen til Erna Solberg som barne- og familieminister.

Under årsmøtet i Evje og Hornnes Kristelig FolkepartiEvje 20. januar 2020, ble Bjørn utnevnt til æresmedlem i lokallaget.

Kilder[rediger]

Eksterne lenker[rediger]


Forgjenger:
 Svein Tallaksen 
Ordfører i Evje og Hornnes
(1999–2019)
Etterfølger:
 Svein Arne Haugen