Sissel Åkre

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Sissel ÅkreSymbol unrelated.svg
Sissel Åkre 01.JPG
Født: 16. april 1942 (77 år)

Sissel Åkre (født Marthinsen 16. april 1942 i Oslo) er tidligere førskolelærer i Valle barnehage. Hun gikk av med pensjon etter 16 år 30. mai 2009. Hun kom til Valle i 1979, hun er gift med Olav T. Åkre og de har to barn, Sigri Åkre og Gunvor Edel Åkre.

Sissel ble døpt 17. mai 1942 og gikk på Sagene skole, hvor hun var Norges første drillpike i Sagene skoles guttemusikkorps i 6. og 7. klasse. Deretter gikk hun på Nissens Pikeskole, realskole (Husstellinje) og kontorsøsterskole ved Odontologisk Institutt. Siden tok hun gymnaset på to år på Bjørknes Privatskole. Førskolelærerutdanningen tok hun på førskolelærerhøyskolen i Kristiansand.

Etter å ha bodd i Oslo til 1975, flyttet hun til Lørenskog hvor hun bodde i tre år før familien flyttet til Valle. I tiden på Østlandet jobbet hun et par år som kontorsøster på tannlegekontor, siden fikk hun jobb på kontor hos SAS. I Valle jobbet hun først på Valle Landbrukskontor før hun begynte i Valle barnehage. Midt på 1980-tallet var hun aktiv i Valle Senterparti og Aust-Agder Senterparti, men våren 2011 meldte hun seg inn i Valle Venstre og ble nr. 2 på Venstrelista i Valle 2011

Sissel er aktiv debattant i aviser og i lokalsamfunnet. Hun er engasjert for å skape et levende bygdemiljø og har i mange år bidratt med innsats gjennom Valle bygdekvinnelag, hvor hun var leder en periode. Fra dette vervet fikk hun verv i fylkesstyret for Aust-Agder bygdekvinnelag og i sentralstyret for Norges Bygdekvinnelag (NBK). Hun satt også i sentralstyret i Norges Bygdeungdomslag i en periode.

Sissel Åkre har vært engasjert i forbindelse med Kulturveka i Valle i flere år og med i komiteen som står bak arrangementet som representant fra Valle Folkeakademi. Hun har også vært engasjert i Agder Folkeakademi, hvor hun er leder. Etter å ha vært 1. vararepresentant til Folkeakademienes Landsforbund, ble hun også valgt inn i landsstyret. Sissel er en av omfortellerene i Eventyr frå Setesdal (2017), gjenfortellingen av Johannes Skar sine eventyr i Gamalt or Sætesdal på et mer moderne nynorsk.

Ved valget i 2011 ble hun valgt inn i Valle kommunestyre for Venstre og fikk plass i formannskapet.