Ove Berrefjord

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Ove BerrefjordSymbol unrelated.svg
Født: 22. august 1961 (58 år)

Ove Henning Berrefjord (født 22. august 1961 i Flekkefjord) var lærer i Valle kommune fra 1986 til 1997. Våren 1997 var han konstituert skolesjef i Valle kommune. Han vokste opp i Mandal og før han kom til Valle kommune, var han i 1983-84 lærer på Bygland skule.

På fritida var Ove Berrefjord engasjert i ungdomsarbeid og drivkraft i Fredagsklubben og Nattkafeen på Nomeland bedehus. Han var også leder for Nomeland bedehus i flere år. I denne tiden ble bedehuset også brukt som bolig for en russisk familie i kirkeasyl. Ove Berrefjord var også aktiv i Hylestad idrottslag. I ti år var han trener for gutte- og jentelag i fotball. Han var også aktiv innen badminton som utøver og trener. I to år var han leder av laget.

Før han kom til Valle, hadde Ove Berrefjord vært ansatt i Kristelig Folkeparti, både på landskontoret og i Vest Agder fylke. I tiden i Valle engasjerte han seg også politisk og han var i Valle kommunestyre i seks år før han flyttet fra kommunen. I denne tiden var også fire år i kulturstyret og to år i hovedutvalg for helse- og sosialsaker.

I 1997 giftet han seg med Liv Kristin Omholt og flyttet til Svarstad i Vestfold. De har to barn, Anne og Håkon. Fra 2000 har han hatt jobb som kirkeverge og diakoniarbeider i Den norske kirke i Lardal. Fra 2010 har han også vært deltidsansatt i IKO som mentor i trosopplæringen, blant annet i Skien, Drammen og Drangedal. Han ble valgt inn i Lardal kommunestyre i 2007. Da fikk han også plass i formannskapet, i perioden 2011-2015 er han leder for Helse, Omsorg og Velferdsutvalget. Han er fortsatt aktiv i idrett: Trener Gutter 10 og Jenter 12 i fotball, er ofte speaker under langrenn i Borgen fylkesanlegg. Han var NM-sjef da NM i duathlon le arrangert i Lardal, og var også i to år visepresident i Norges Triathlonforbund. Han satt i arrangementskomiteen for Nordisk Mesterskap i Terrengsykling og er fremdeles engasjert i flyktningearbeid.

Høsten 2012 etablerte han sammen med Olaf Olsvik (Mestringshusene), Vidar Bøe (Idrettens ildsjel 2009) Kjell Håkestad (kantor og kulturskolerektor) og Mangs Netskar (eier av Gavelstad Gjestegård) et livsmestringssenter i Svarstad. De arrangerer flere kurs i livsmestring, planen er å ha et kurs i måneden etter hvert.

Heder[rediger]

17. mai 2016 ble han tildelt Lardal kommunes hederspris for 2016 for sin innsats i idrett og kulturliv.

Kilder[rediger]