Mons Leidvin Takle

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Mons Leidvin TakleSymbol unrelated.svg
Født: 14. november 1942 (78 år)

Mons Leidvin Takle (født 14. november 1942) var organist i Vennesla før Bernard Emmelkamp. Etter at han ble pensjonist, har han tatt en rekke freelanceoppdrag og blant annet vært organist i Evje kyrkje fra 2015.

Takle studerte på Musikkonservatoriet i Stavanger og tok organisteksamen der bare 16 år gammel. Siden studerte han i Oslo orgel med Arild Sandvold og piano med Reimar Riefling og Hans Solum. Han har turnert både i Europa og USA som akkompagnatør og solist. Sin tjeneste som organist hadde han først i Rogaland. Deretter var han i Høyanger en periode før han kom tilbake til Rogaland og var organist i Gand kirke i Sandnes og St. Petri kirke i Stavanger før han kom til Vennesla.

Gjennom årene har han medvirket på utallige plateproduksjoner for Lynor. Han har også selv gitt ut en mange album. Takle har også vært aktiv som komponist. Han har laget musikk til musikaler hvor Trygve Bjerkrheim skrev teksten, men også komposisjoner for orgel, blant annet Jazztoccata, som Christopher Herrick har spilt inn på plate i serien Organ Fireworks.

Kilder[rediger]