Midstrandknuten

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
(Omdirigert fra Midtstrandnuten)
Hopp til: navigasjon, søk
Toppen av Midtstrandnuten til venstre, videre Hakefjellet, Skeisknuten og litt av Gyvatn.
Foto: Reidar Tveito.

Midstrandknuten er den høyeste toppen i Evje og Hornnes kommune. Den er 790 meter over havet og har en varde på toppen. Den er i 2010 en av toppene i Ti toppers.

Veibeskrivelse[rediger]

For å komme dit kan man starte på Hovestøl i Åseral kommune. Da er det ca 5 km fottur i kupert terreng, beregnet til 2,5 timers gange.

Man kan også starte fra Koland, på bomveien til Gyvatn. Da er det ca. 2 km, men bratt oppstigning gjør at det tar en time å gå dit.

Om Midstrandknuten og andre kartnamn[rediger]

På dei nyaste karta som Statens Kartverk har på si nettside Norgeskart, har meir lokal skrivemåte vorte teken i bruk der det høver. Litt nord for Midstrandknuten ligg Olavsheia, som før heitte Olavsheii og som nå heiter Olasheiæ, som er på dialekt frå Åseral.

Like ved ligg Skeisknuten, som og vert skriven Skeisnuten. Jamfør Urdalsknuten og Urdalsnuten. Endinga -knuten og -nuten vert bruka ulikt i ymse samanhengar. Det rette vert vel då og nytta den nyaste kartversjon frå Kartverket, den ein finn på nett.

På dagens topografiske kart og rasterkart heiter dette fjellet her Midtstrandnuten, og har namnet etter odden nedanfor som stikk ut i Gyvatn, Midtstrandodden. Odden ligg midtveges i dette store vatnet. På amtskarta frå 1856-1867, utgjeve på nytt i 1919 og i 1956, var denne toppen skriven som Midtstrand Nt.

Midt-Agder Friluftsråd har nytta versjonen Midstrandknuten på sin oversikt på lenka nedanfor. Dette må vera ein lokal variant av namnet på denne toppen.

Eksterne lenker[rediger]

Kart[rediger]

Laster kart...