Medaljefabrikken Otra IL

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk

Medaljefabrikken Otra IL er en tekst av Tony Halsall. Den stod i Fædrelandsvennen 10. mars 2020 og vi fikk den for å publisere den på Setesdalswiki.

Medaljefabrikken Otra IL[rediger]

I fjorårets sesong tok utøverne fra Otra IL hele 19 medaljer i UM og JR NM. Under UM i friidrett innendørs i Bærum i helgen 7. mars 2020 og 8. mars 2020 fulgte de opp med 5 medaljer.

Mathias Bredesen[rediger]

Mathias Bredesen i Otra ILs gule drakt.
Foto: Tony Halsall

Mathias Bredesen var debutant i innendørsmesterskapet. Han fornektet seg imidlertid ikke. Mathias gikk inn mot dette mesterskapet med forhåpninger om medalje på 60 meter i G17 år. Han var tross alt rangert som nr 3 i forkant. Det var imidlertid tett som hagl med løpere omtrent på hans nivå. Persen var 7.27 og det var 9 løpere mellom 7.26 og 7.30.

Han kunne fort havne utenfor hele finalen. Han måtte dermed gi alt i forsøket. Det gjorde han til gagns. Tiden ble 7.21, pers, og beste tid av alle i forsøket! I finalen kapret han sølvet med 7,26. Det var 2/100 sekund og ca 20 cm bak vinneren.

Søndagen var det klart for 200 meter. Her måtte han være glad bare han gikk til finalen. Nok et maksløp måtte til. Det ble kjempepers med 22.72sek i forsøket og det var delt bestetid i forsøkene. I finalen tangerte han denne tiden, noe som holdt til sølv. Den gamle persen var 23.09 og han utbrøt etter forsøket at i dag ble han ikke stiv. Slik er det å være i form. 2 sølvmedaljer i hans første UM innendørs lar seg absolutt høre!

Flere medaljer[rediger]

Foto: Tony Halsall

Aanund Olavson Tveitå tok gullet i lengde med 6.98 meter i 17- årsklassen.

Medaljegrossisten Emelia Tveitå oppnådde en sølvmedalje i kule med 12.21 meter. Hun satser mest mot diskos og spyd, men rasker gjerne med seg en medalje også i kule innendørs.

Søsteren Anette Tveitå var ikke stort dårligere og fikk bronse med ny pers 10.72 meter i 16-årsklassen. Hun fikk opp støtet i aller siste omgang og avanserte dermed.

Bronsemedaljen glapp dessverre for Unni Tveitå (17 år) i siste kuleomgang med en fattig cm.

Forskjellen på suksess og nederlag er ofte liten og også til en viss grad tilfeldig. Det er dette som gjør idretten så spennende!