Kjærsti Aandahl

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Kjærsti AandahlSymbol unrelated.svg
Kjærsti Aandahl.jpg
Født: 18. november 1964 (55 år)
Kjærsti Aandahls bilder på utstilling i Valle.

Kjærsti Aandahl (født 18. november 1964 i Oslo) er ein av utstillarane på Kunstlaget si sommarutstilling 2011. Hun gikk på Hartvig Nissen videregående skole og studerte senere ved Pythagorion Academy of Fine Art på Samos i Hellas. Siden arbeidet hun i en årrekke i atelieret til kunsmaleren og skulptøren Aristoteles Solounias. Hun har deltatt på en rekke gruppeutstillinger i Aten, blant annet Det Norske Institutt, Det Finske Institutt, Galleri Titanum, Galleri Argo, Gallri Manga, Galleri Zygos og Pieridis Pinakotek. Hun har bodd i Aten siden 1985

Hennes arbeider er å finne i private samlinger i Europa og USA, og Det Norske Institutt i Aten ga et av hennes malerier som gave til Dronning Sonja. Hun har også utført små kopier av figuriner i keramikk for Thetis Authentic for Benaki-museet i Aten. Hennes strikkedesign finnes i Benaki museumsbutikk i Aten og Kunstindustrimuseets museumsbutikk i Oslo. Hun driver også med billedvev og plantefarging.

De siste årene har hun jobbet som pleieassistent på Byglandsheimen i perioder for å finansiere livsopphold i Hellas, hvor hun jobber på sitt atelier oppe i ei lita fjellbygd som hun flyttet til i 2009. Da hun høsten 2010 var vikar på Bygland oppvekstsenter, fikk hun etablert et lite atelier på loftet i den gamle presteboligen på Bygland. Her planlegger hun å holde malekurs for store og små når hun etter hvert får etablert seg som kunstner i Norge. Utstillingen i Valle var første utstilling i Norge, sommeren 2012 er planen å stille ut i Kragerø og København.

Kilder[rediger]

  • Informasjonsark ved Kunstlaget si sommarutstilling 2011 i Valle og opplysninger fra kunstneren.