Jan Grønbech

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Jan GrønbechSymbol unrelated.svg
Født: 1967 (alder 53–54)

Jan Grønbech (født 1967) er leder for Google Norge. Torsdag 14. april 2016 hadde han foredrag på Setesdalskonferansen 2016Hovden.

Etter artium og befalskole studerte han og fikk en associate degree fra Maharishi University. I 1993 tok han så en Bachelor of Science in Business Administration fra Fisher College of business på Ohio State University. Han fikk deretter en stilling som salgsleder i Aftenposten. I 1995 var han med på å lage Aftenpostens første nettavis. Året etter lanserte han Scandinavia Onlines salgsavdeling. De startet bannersalget i den norske mediebransjen. I 1998 grunnla han DoubleClick Norway, som var et datterselskap av det amerikanske DoubleClick. Etter at selskapet ble solgt til AdLINK i 2002, jobbet han som selvstendig konsulent for selskaper som A-pressen, Hjemmet Mortensen, Orkla Media og TV2 Interaktiv inntil han i 2005 ble han sjef for Google i Norge.

De siste årene har han også vært en aktiv foredragsholder, blant annet på Confex-seminarer, Internet World, EU E-Business Forum i Riga, First Tuesday, Digital Hverdag og Markedstinget. Han har også deltatt på en rekke mindre seminarer og konferanser og gjesteforelesninger på høyskoler og andre institusjoner der internett er i fokus.

Kilder[rediger]