Autoservice Evje

Frå Setesdalswiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Rafal Ogorzelski i full gang med tectylbehandling.
Foto: Geir Daasvatn

Autoservice Evje er ein bilverkstad på Evje som held til i Verksvegen 5 like sør for YX Evje. Autoservice Evje har overteke Falck-agenturet for Evje og områda rundt Evje. Dagleg leiar er Knut Birkeland, som er bilmekanikar og bilelektrikar. Det er han du møter når du tek kontakt med bedrifta. Med seg i bedrifta (2017) har han Øyvind Birkeland (teknisk leiar mekanisk), Yngvar Aas (bilmekanikar, teknikar), Terje Eretveit (teknisk leiar skade), Rafal Ogorzelski (ansvarleg tectyl/bilpleie), Anne Hilde S. Vederhus (kontor/kundemottak) og Runar Lunden (bilmekanikar, teknikar). Firmaet vart oppretta i 1997 av Knut Birkeland, då var det ei einmannsbedrift.

I april 2011 starta Svein Tore Thorsen som bilseljar hos Autoservice Evje. Han har seinare slutta i stillinga. Jørgen Lien var også i ein kort periode bilseljar her. I dag (2021) er det Chriss Nilsen som er ansvarleg for salet. Firmaet sel mykje varebilar og er merkeverkstad for Fiat, som dei overtok personbilsalet for etter BD Bil i 2008. Dei forhandlar og KIA og Daihatsu personbilar og Isuzu pickup, samt Suzuki personbilar.

Til Setesdalskonferansen 2011 var det laga ein film om bedrifta.

I 2019 var omsetninga rundt 24 millionar kroner. I 2020 utvida verksemda verkstaden og utstillingslokalet for om lag 6 millionar kroner.

Kjelder

Eksterne lenker

Kart

Laster kart...