Torbjørn Evenbye

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Torbjørn Evenbye
Født: 16. mai 1933
Død: 12. august 2016 (83 år)

Torbjørn Evenbye (født 16. mai 1933, død 12. august 2016) var hotelleier og reiselivsmann i Kristiansand og en viktig pådriver som satset både kapital og engasjement for å få etablert Hovden Høyfjellshotell. Evenbye var født på Ernst Hotell og begynte sin karriere som piccolo der og endte som direktør. Hotellet var i familiens eie i tre generasjoner, men ble solgt i 1986.

Gjennom årene hadde han en rekke verv i turistnæringen. Han var visepresident og president i Norsk hotell- og restaurantforbund, han startet Reisetrafikklaget på Sørlandet i 1963, det som senere fikk navnet Visit Sørlandet. Han engasjerte seg også i Christianssands Byselskab og var styreleder der i seks år. Han var også med i Vilhelm Krag-selskapet og Rosegården Teaterhus.

Torbjørn Evenbye etterlot seg barna Maisen, Morten og Benedikte, svigerbarn, barnebarn og øvrig familie. Hans kone Turid Evenbye døde fem år før sin mann. Bisettelsen var fra Kristiansand domkirke fredag 19. august 2016 klokka 10. I stedet for blomster ønsket man en gave til Kreftforeningen.

Kilder[rediger]