Setesdalstrykk

Frå Setesdalswiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Helge Stokkeland til høyre, sammen med Lisbeth Fossdal og Knut På Bø i Setesdalstrykk. Lisbeth har sluttet og er i dag daglig leder av Frivillighetssentralen i Bygland. Foto:Setesdølen.

Setesdalstrykk var et trykkeri som etter 2007 holdt til på Evje. Trykkeriet ble opprettet på Bygland i 1974 som trykkeri for Setesdølen og holdt til der til 2007. Bedriften var eid av Knut På Bø, som var daglig leder, og Helge Stokkeland, som var styreleder og trykker. Reidun Åvitsland var ansatt som grafisk designer. Per Lunden tok seg av salg av klær.

Setesdalstrykks intensjon var å være et komplett grafisk senter i Agderfylkene. Bedriften hadde ansatte med lang erfaring og utdanning i de grafiske fagområdene, som hadde arbeidet med grafisk design og produksjon av trykksaker i mer enn 35 år. Setesdalstrykk hjalp til med grafisk design, originalproduksjon, trykk og ferdiggjøring og kunne bidra i hele prosessen fra idé til ferdig trykksak levert til kunder. Bedriften solgte også arbeidsklær fra Blåkläder samt profileringsklær fra flere andre leverandører.

Sommeren 2009 startet Setesdalstrykk sammen med redaksjonen i moisund.com papiravisen moisund-avis.com.

Bildekor og tekstiltrykk

I tillegg leverte Setesdalstrykk bildekor og skilting på førsteklasses folie med lang levetid. Både tekst og logoer ble levert i en farge eller fullfarge. Setesdalstrykk hadde også fullfargeplotter hvor man kunne skrive ut fargebilder i store format og plakater.

Setesdalstrykk monterte folie både på biler og skiltunderlag og skilt på vegg, fasader e.l. Setesdalstrykk produserte også tekstiltrykk og hadde et stort utval av tekstiler - alt fra arbeidstøy til fritidsklær så som capser, T-skjorter, tennisskjorter, collegensere, jakker, helårsjakker osv.

Profileringsmateriell og gaveartikler

Etter at bedriften flyttet til Evje, kunne Setesdalstrykk skaffe mengder av profileringsmateriell og gaveartikler, så som termoser, drikkeflasker, lykter, bagger, paraplyer, kopper, salt- og pepperkverner, håndklær, datatilbehør, vekkeklokker osv.

Konkurs

Under koronapandemien sank omsetningen i bedriften med om lag 1 million kroner. Det greidde ikke bedriften å ta igjen da situasjonen normaliserte seg. Før jul 2023 meldte selskapet på eget initiativ oppbud.

Kilder

Eksterne lenker