Setesdal trafikkstasjon

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Setesdal trafikkstasjon.

Setesdal trafikkstasjon ligger i Bjoråvegen 3 på Verksmoen i Evje. Trafikkstasjonen er et statlig kontor som har ansvar innenfor sitt område for førerprøver, førerkort, registering av kjøretøy og godkjenning og kontroll med kjøretøy. Overordnet etat er Statens vegvesen. Kontoret er åpent tirsdag og torsdag fra 08.00 til 15.15. Da kan man komme innom for å ta teorieksamen for lette kjøretøyer, tunge kjøretøyer, løyve og drone. På hjemmesiden er detaljer om oppmøtetid.

Setesdal trafikkstasjon får tildelt om lag 40 oppkjøringer hver måned. Det er lange ventelister for oppkjøring på Evje, og mange velger derfor å reise til Kristiansand for selve oppkjøringen. Stasjonen på Evje har også hall for kontroll av kjøretøy. Biler som registrers på Setesdal trafikkstasjon får kjennemerket PL.

Høsten 2018 kom det forslag om å legge ned trafikkstasjonene i Mandal og Setesdal mens trafikkstasjonene i Arendal og Flekkefjord skulle omgjøres til servicekontorer. En høringsrunde hadde frist til 12. april 2019, deretter ville saken bli avgjort politisk.

Kilder[rediger]