Olav Mjøs

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Olav Mjøs
Født: 19. mai 1918
Død: 27. mai 2005 (87 år)

Olav Mjøs (født 19. mai 1918, død 27. mai 2005) bodde i Prestlidi i Bygland. Han etterlot seg kona Gunvor Vegusdal og barna Knut Mjøs og Arne Mjøs, svigerdøtre, barnebarn og oldebarn. Gunvor var andre kona hans, så Olav Mjøs etterlot seg også hennes barn: Åsulv Vegusdal, Kåre Vegusdal, Arne Vegusdal og Bjørg Vegusdal og familiane deres også. Begravelsen var fra Bygland kyrkje torsdag 2. juni 2005. Like kjært som blomster var en gave til Frelsesarmeen.

Etter at han flyttet til Bygland på 1990-tallet, engasjerte Olav Mjøs seg i frivillig arbeid. Han vokste opp i Bergen, men hadde hatt arbeid som klokker i Domkirken i Kristiansand før han ble pensjonist. Men i tillegg til å engasjere seg i kristelig arbeid gjennom å holde andakter på møter rundt om i kommunen, ble han også med i Bygland pensjonistforening, der han var styremedlem og også var leder de siste årene før han døde.

Den første kona til Olav Mjøs var Malli Mjøs som var fra Austre Horne i Iveland. Hun døde i 1990 og ble begravet på Kristiansand kirkegård, og Olav Mjøs sin båre ble også ført dit.

Kilder[rediger]