Lindesnes Trekkspillklubb

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Lindesnes Trekkspillklubb i Den norske opera.
Foto: Reidar Tveito

Lindesnes Trekkspillklubb er en musikkgruppe som ble startet 21. februar 1990. Den holder til i Lindesnes kommune. Gruppa har om lag 50 medlemmer og øver en gang i uken og har omkring 60 show i året.

Show[rediger]

De kaller konsertene show fordi det ikke bare er musikk når de opptrer, men også aktiviteter på scenen. De har bare en regel: Skal begynne og slutte på likt. Ellers spiller hver deltaker som han eller hun ønsker, i en improviserende stil. Showene starter med Vigelandsvalsen, men ellers varierer programmet mye fra show til show. Klubben har gjennomført åtte turnéer til Canada og USA og deltatt på Norsk Høstfest flere ganger. Totalt har den spilt i 29 stater i USA og 7 fylker i Norge. Den har også besøkt Færøyene, Danmark, Tyskland, Slovenia, Italia og Østerrike med sine show. Da det ble kjent at det skulle bygges ny opera i Oslo, bestilte Lindesnes Trekkspillklubb operaen for å fremføre sitt show. Men først i 2010 fikk de slippe inn i Den norske opera, og da fylte de salen tre ganger. Lindesnes trekkspillklubb har inngått et samarbeid med komponisten Thomas Stanghelle som skriver en trekkspillopera for klubben. For å ytterligere skaffe blest om prosjektet, kjøpte Thomas Stanghelle en av stolene i Nytt på Nytt som var auksjonert under TV-aksjonen 2008. Den 24. oktober 2008 stilte 30 av medlemmene i TV-studio for å støtte Stanghelle i programmet. De har også opptrådt flere andre ganger i radio og TV, men har kun ved én eneste anledning fått lov til å spille ferdig en melodi på norsk TV (i Tande P. og Hilde Hummelvolds Sveip i 1995).

Onsdag 16. mars 2011 spilte Lindesnes Trekkspillklubb på Evje.[1]

Journalistene Hege Opseth og Hans Martin Sveindal har skrevet boka Hæla i taket om klubben, som har gitt ut 9 musikkalbum og flere DVDer og musikkassetter.

Diskografi[rediger]

Video/DVD[rediger]

Referanser[rediger]

  1. Helene Horverak: Frå Operaen til Evje. Artikkel i Setesdølen nr. 14, 2011 side 16.

Kilder og eksterne lenker[rediger]