KVS-Bygland

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
KVS Bygland vinteren 2015/2016.

KVS-Bygland er en videregående skole som eies av Indremisjonsforbundet. Skolen ligger på Bygland i Bygland kommune. I dag dekker skolens tilbud Vg1 og Vg2 i fagområdet byggfag, og Vg1, Vg2 og Vg3 i naturbruk.

Historie[rediger]

Indremisjonsforbundet overtok Bygland Skogskole i 2002. Skogskolen var en av flere fylkeskommunale skogskoler som utelukkende utdannet skogsarbeidere. Men stadig synkende elevtilgang gjorde at skogskolen til slutt måtte legge ned, og skolelokalene stod uten aktivitet et par år før Indremisjonsforbundet takket ja til tilbudet om å ta over. Mot å sørge for fortsatt skoledrift på Bygland fikk man overta skolen vederlagsfritt. I starten ble skolen drevet under KVS Lyngdal, men den står nå på egne bein.

Skolen er en kristen videregående skole og de ansatte er forpliktet på skolens verdidokument. Lærere må bekjenne kristen tro og delta i det sosialpedagogiske arbeidet på skolen. Skoledagene starter med en kort andakt og man inviterer til kristne møter på tirsdagskveldene (frivillig). Skolen har også et strengt reglement i forhold til bruk av rusmidler og ønsker å påvirke til en høy og sunn arbeidsmoral, samt å formidle den kristne troen og håpet om et evig liv.

Elever og ansatte[rediger]

Det første året hadde man 28 elever, og elevtallet har steget for hvert år. I 2010 hadde man 79 elever og en stab på 21 ansatte. Høsten 2012 hadde 79 elever sagt ja til et nytt skoleår. I skoleåret 2016/2017 var det 61 elever.

I skoleåret 2017/2018 var bare 48 av de 86 elevplassene fylt opp. Rektor Steffen Røykenes karakteriserte det lave elevtallet som krise i Setesdølen nr. 54, 2017.

De første årene var Ommund Tveit rektor. I 2012 gikk han over i stilling som administrasjonsleder på skolen. Da kom Ole Magne Omdal inn som rektorvikar. Men han sluttet da vikariatet gikk ut etter et år. Da overtok Tor Inge Askeland som rektor. Tormod Stavrum var inspektør på skolen i 2012 og Odd Ivar Røinås fra Iveland var rådgiver i en deltidsstilling. I 2022 er Steffen Røykenes rektor, mens Jon Gunnar Kjetså er inspektør.

Linjer[rediger]

  • Vg1: Naturbruk; Bygg- og anleggsteknikk;
  • Vg2: Skogbruk; Tømrer; Hest- og dyrefag
  • Vg3: Naturbruk

Kilder[rediger]

Eksterne lenker[rediger]

Kart[rediger]