Joseph Salomonsen

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Joseph SalomonsenSymbol unrelated.svg
A614F6D9-D1AA-4FB3-AFB0-7FDAF176E3A7.jpg
Født: 17. mai 1976 (43 år)

Joseph Salomonsen (født 1976 i Tehran/oppvokst i Montreal) er seniorrådgiver i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) der han har ansvar for kunnskapsutvikling og kunnskapsformidling. Han kom til Norge som 12-åring. Han ble valgt inn i Kristiansand bystyre og Vest-Agder fylkestinget for Fremskrittspartiet og ble valgt til leder for Kristiansand Innvandrerråd i 2007. I 2011 meldte han seg ut av Frp på bakgrunn av det han kalte «en økende nasjonalisme i partiet». Han har master i statsvitenskap og sammenlignende religionsvitenskap fra Universitetet i Agder og University of British Columbia. Han jobbet som researcher for Oxford Research og som forsker i Islamisme og radikalisering i Agderforskning.

Han har vært styremedlem i Stiftelsen Arkivet og Europabevegelsen. Salomonsen er medlem av Future Learning Lab, medlem av Likestillingsalliansen, har vært sentral i utarbeidelsen Agder fylkenes LIM-plan, og har vært med i strategiprosessen for UiA. Han publisert flere artikler, bl.a. en artikkel om Folkeavstemninger: «The Democratic Surplus» som vant Europarådets paper konkurranse 2010. Han har videre hatt en rolle i gjennomføringen av en evaluering av det norske statsborgeregelverket. (Barne,- likestillings- og inkluderingsdepartementet, 2010). Joseph behersker norsk, engelsk, fransk, og persisk. Han er i tillegg trent i bibelsk hebraisk & koranisk arabisk.

12. november 2013 deltok han på konferansen Framtidsbygda 2013Sølvgarden med foredraget «Hvor mangfoldige er vi egentlig?»

Eksterne lenker[rediger]