Hovden Alpin Lodge

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Hovden Alpin Lodge

Hovden Alpin Lodge ble etablert i 2007 av PK Eiendom og Hovden Laft. Anlegget har 39 leiligheter i den øvre prisklasse på Hovden. Anlegget ble planlagt i en tid da markedet var på vei opp, men da det var ferdig i 2008, hadde markedet fått en knekk. Selskapet gikk med overskudd i 2007 og 2008, men tapte i 2009 og i 2010 hadde man mistet hele aksjekapitalen. Hovden Laft, som bygget Hovden Alpin Lodge, begjærte selskapet konkurs i 2011.

Mange kjøpte leiligheter i Hovden Alpin Lodge som en investering. Men da markedet kollapset, ble de sittende med leilighetene. Thor Hushovd og Dag Otto Lauritzen var to av de som tapte penger på prosjektet, som er sterkt påkostet med håndlaftet tømmer i ypperste kvalitet, naturstein på grunnmur og torv på taket.

I tillegg til leilighetene, som har utleieklausul, er det en restaurant i Hovden Alpin Lodge. Den serverer lunsj og middag i uformell stil, men med fokus på lokale råvarer. Anlegget har en fin beliggenhet midt i alpinbakken og flott utsikt over skianlegget og Hovden skilandsby. Utenfor restauranten er det en stor terrasse.

Eksterne lenker[rediger]