Gro-Anita Mykjåland

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
(Omdirigert fra Gro Anita Mykjåland)
Hopp til: navigasjon, søk
Gro-Anita MykjålandSymbol unrelated.svg
Gro-Anita Mykjåland.jpg
Gro-Anita Mykjåland etter valget
som medlem i Senterpartiets
sentralstyre 6. april 2013
Født: 4. september 1976 (43 år)


Gro-Anita Mykjåland (født 4. september 1976) er ordfører i Iveland. Hun overtok etter Ole Magne Omdal, etter at hun ved kommunevalget 2011 fikk flest slengere og personlige stemmer. Hun stod på førsteplass på Sp-lista i Iveland 2011 etter å ha vært med i Iveland kommunestyre fra 2007. Hun var også med i formannskapet. Etter valget ble hun Aust-Agders eneste kvinnelige ordfører. Senterpartiet samarbeidet med Arbeiderpartiet og Sig Tove Aasen ble varaordfører. I april 2013 ble hun valgt inn i Senterpartiets sentalstyre. Hun var førstekandidat på Aust-Agder Senterparti sin liste til stortingsvalget i 2017. men ble ikke valgt inn.

Oppveksten til Gro-Anita Mykjåland var på Evje. Hun gikk de to første årene på Setesdal vidaregåande skule, avdeling Hornnes og var aktiv med handballgruppa i Otra IL. Hun ble tatt ut på juniorlandslaget i bowling og flyttet til Hamar for å gå siste året på videregående skole, da treneren bodde der. Så reiste hun til Israel og var åtte måneder på kibbutz i nærheten av Haifa. Siden slapp hun gjennom nåløyet hos SAS og kom inn på flyvertinnekurs. I oktober 1998 var hun ferdig med flyvertinneutdannelsen og opplevde siste flygning ut fra Fornebu og første flygning inn til Gardermoen dagen etter. I åtte år jobbet hun på SAS sine langruter, blant annet til USA og Østen. Da hun ble valgt til ordfører, hadde hun permisjon fra SAS til 2013.

I skoletiden jobbet hun på Pernille Kafè. Der møtte hun i 1997 Jørn Mykjåland, som hun giftet seg med. Paret er senere blitt skilt. De har to døtre sammen.

Kilder[rediger]

Eksterne lenker[rediger]