Når det gjelder arrangement i Setesdalswikis kalender: sjekk med arrangøren før du reiser – mange arrangement avlyses dessverre pga corona.
Dette har vi ikke mulighet til å følge godt nok opp.

Giert Werring

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Giert WerringSymbol unrelated.svg
Født: 7. januar 1950 (70 år)

Giert Jørgen Werring (født 7. januar 1950) er en skuespiller fra Kristiansand. Han har drevet Baldrian og Musa dukketeater som dukkeskuespiller fra 1975, men arbeidet i barnehage fra 1974 til 1983. I 1981 tok han tilleggsutdanning i drama og musikk ved Sørlandets barnehagelærerskole og fra 1984 til 1985 tok han videreutdanningskurs for profesjonelle dukkespillere i Norden ved Nordisk Teaterkomite.

Gjennom årene har han medvirket som dukkeskuespiller og dramatiker i en rekke forestillinger. De mest kjente er nok Skrinet med det rare i fra 1991, På tur (2002) og Kakemann - Dukkemann (2002), som alle handler om Baldrian og Musa. I alt er det blitt seks forestillinger om Baldrian og Musa. En av forestillingene har også blitt til bok, Baldrian & Musa og lengselen (Omnipax 2008) av Tiril Valeur.

Giert Werring han har også vært vanlig skuespiller i Agder Teater og i Dyreparken. Han har spilt for Riksteateret på turneer i Norge så vel som på engelsk og fransk rundt om i verden. Den opplevelsen han husker best er fra en flyktningleir i Gaza hvor han spilte utendørs for flere hundre barn.

Fra 1992 har Giert Werring også vært engasjert i Den internasjonale Figurteaterfestivalen som det året ble arrangert for første gang i Kristiansand. Den drives av Agder Teater, men ideen kom fra Werring og han fungerer som festivalkonsulent. Festivalen har blitt arrangert hvert annet år.

Priser[rediger]

  • Tyrihansprisen "Vil du være med så heng på" 2007
  • Kristiansand kommunes kunstnerstipend. 1985

Kilder[rediger]