Finn Bjørn Rørvik

Frå Setesdalswiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Finn Bjørn RørvikSymbol unrelated.svg
Finn Bjørn Rørvik.jpg
Født: 18. september 1952 (71 år)

Finn Bjørn Rørvik (født 18. september 1952) er lege i Vennesla kommune, bosatt på Evje fra 1983. Han vokste opp på Risøya folkehøgskole i Tvedestrand og studerte medisin på Queen's Univetsity Belfast. Siden arbeidet han som lege på Queen Victoria University Hospital i Belfast i Nord-Irland. Han er spesialist i allmennmedisin og samfunnsmedisin og har arbeidet som lege ved Sørlandet Sykehus Arendal, Sørlandet Sykehus Kristinansand, Tromsø Sentralsykehus og Haukeland Sjukehus. Han har vært kommunelege i flere kommuner, de siste 11 år i Vennesla, før det var han kommunelege i Lebesby i Finnmark, i Evje og Hornnes og i Iveland. Han er gift og har fire voksne sønner.

I studietiden var han leder av lokale studentorganisasjoner. I yrkessammenheng har han vært medlem av offentlig oppnevnte utvalg og kommisjoner. Siden 1999 har han vært medlem av hovedstyret i Otra IL, de siste 11 år som leder, men han hadde aldri hatt noe politisk verv før han i 2011 ble satt som førstekandidat på Høgre-lista i Evje og Hornnes 2011. Ved kommunevalget 2011 ble han valgt inn i Evje og Hornnes kommunestyre og ved konstitueringen ble han valgt til varaordfører i kommunen.

Etter en pause fra lokalpolitikken 2015-2019, stod Finn Bjørn på 1. plass på Høgrelista i Evje og Hornnes 2019. Han ble valgt inn i kommunestyret for 2019-2023.

Kilder

Eksterne lenker