Evje Folkehøgskole

Frå Setesdalswiki
Hopp til navigering Hopp til søk
FFH logo.png

Evje Folkehøgskole (den første tiden kalt Folkehøgskolen Helse) er en folkehøgskole på Evjemoen i Evje og Hornnes. Skolen var fra starten den eneste i landet med hovedfokus på forebyggende helse og livsstil for unge med vekt- og livsstilsutfordringer.

Aslak J. Brekke var skolens første rektor. Fra 1. mars 2023 overtok Steinar Bruun stillingen.

Bakgrunn

Konseptet var utarbeidet av Evjeklinikken med støtte fra Setesdal regionråd, Innovasjon Norge og i samarbeid med Evje og Hornnes kommune. Skolen er ment å være en foregangsskole der erfaring som høstes vil kunne brukes i samfunnets satsing på folkehelse.

Sist i april 2018 fikk skolen konsesjon for ordinær drift. Det var et pilotprosjekt med to kortere prøvekurs med 15 elever på hvert kurs fra august 2018. Prosjektleder Turid Lund Reksten og Siri Moen ledet dette arbeidet. Den ordinære folkehøgskolen kom i drift med 60 elever fra august 2019. Skolen er godkjent for 112 elever.

Før oppstarten ble det bygd nytt internat for elevene, nye undervisningsrom og administrasjonsdel. Restauranten Majorstuen fikk et tilbygg med auditorium. Det gamle Idrettsbygget i den tidligere militærleiren ble oppgradert. Investeringene beløp seg til 59 millioner kroner. BRG-Gruppen var totalentreprenør for byggearbeidene. Rådgivende ingeniørfirma Løyning hadde ansvaret for prosjektledelse samt prosjektering av VVS og elektroanleggene. Elektro, rør- og ventilasjonsarbeider ble utført av ERV Teknikk. Rune Hodne Transport og Graving stod for grunnarbeidet. Jatak leverte takstoler og takkonstruksjoner. MesterMal gjorde malerarbeidet og la gulvbelegget. Betonggulv Leif Tore Seljåsen utførte støyping og pussing av betonggulvene.

Kilder