Clare Jortveit

Frå Setesdalswiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Clare JortveitSymbol unrelated.svg
Født: 5. april 1971 (52 år)

Clare Jortveit (født 5. april 1971 i Wilmington, Delaware) er prosjektleder hos NHO Agder fra januar 2013. Før hun begynte i den stillingen, hadde hun vært rådgiver og nestleder på UiA avdeling for internasjonale studier i nesten elleve år. I den perioden hadde hun permisjon et år for å arbeide på University of Queensland i Australia.

Hun studerte engelsk og journalistikk ved University of Delaware. Da hun var ferdig der i 1993, jobbet hun et år som engelsklærer i Slovakia og deretter et år som journalist før hun kom til Norge i 1995. Her jobbet hun som freelancer med en rekke jobber som oversetter og engelsklærer før hun i 2002 begynte på UiA. I 2008 etablerte hun og Reidar Jortveit Noket AS, et selskap som tilbyr tjenester innen IT, oversettelser, språk og kommunikasjon. Samtidig startet hun på masterstudium i personalledelse. Hennes masteroppgave hadde tittelen Global Future and Local Impact.

12. november 2013 deltok hun på seminaret Framtidsbygda 2013Sølvgarden med foredraget «Hvordan rekruttere til innovasjon og mangfold?»

Ekstere lenker