Når det gjelder arrangement i Setesdalswikis kalender: sjekk med arrangøren før du reiser – mange arrangement avlyses dessverre pga corona.
Dette har vi ikke mulighet til å følge godt nok opp.

Bjarne Stølen

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Bjarne StølenSymbol unrelated.svg
Bjarne stolen.jpg
Født: 29. april 1950 (69 år)

Bjarne Stølen (født 20. april 1950 i Kristiansand) er lærer, musiker og komponist fra Øvrebø som har nærmere 300 verk registrert hos Tono. Han har utdanning fra Kristiansand læreskole og Agder musikkonservatorium og har studert komposisjon med Johan Varen Ugland. Bjarne Stølen har vært lærer i skolen i over 40 år og har også vært organist i Øvrebø kirke. Han startet Vennesla kulturskole og var rektor for den i tre år. Han var også øvingslærer for lærerskolen og konservatoriet og dirigent for Agder tenåringskor, Evangelieteamet og DeKor.

For sitt arbeid har han fått kunstnerstipend fra Kristiansand og Vennesla kommuner og Vennesla kommunes kulturpris. Sangene hans finnes i over 20 sangbøker i Norge, Sverige og Danmark. Salmeboka fra 2013 har med Det syng så vakre tonar av Olav Mosdøl til melodi av Bjarne Stølen. Han har også laget melodier til tekster av Haldis Reigstad, Sverre Olsen og Svein Takle.

Bjarne Stølen har samarbeidet i prosjekter med en rekke sangere og musikere: Anne Karin Kaasa, Mons Leidvin Takle, Sigurd Køhn, Bodil Arnesen, Nils Harald Sødal, Jens Olai Justvik, Kim Andre Rysstad, Rhoda Ondeng Wilhelmsen, Oddvar Høgetveit, Reidar Skaaland og Ruth Reese, for å nevne noen.

Kilder[rediger]