TrollAktiv Idrettsskole

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
(Omdirigert fra BDO Idrettsskole)
Hopp til: navigasjon, søk
Avslutningen av Idrettsskolen 2013 ved Evje stadion.

TrollAktiv Idrettsskole er en årlig idrettsskole for barn 9-12 år som Otra IL arrangerer med støtte fra TrollAktiv i Evje og Hornnes i begynnelsen av august hvert år. Idrettskolen er unik i Norge, og tilbyr barna rundt 16 forskjellige og spennende idrettsaktiviteter i løpet av fire dager (mandag - torsdag). Det er plass til 100-120 deltakere hvert år, og idrettsskolen er alltid fulltegnet.

Undergruppene i Otra IL og andre lag, foreninger og bedrifter i bygda stiller opp med instruktører og gjennomfører de ulike aktivitetene. Nedre Setesdal Røde Kors Hjelpekorps er på plass med lunsj til barna hver dag, og yter førstehjelp når det måtte være nødvendig. Det overordnede ansvaret for gjennomføringen har Otra ILs daglige leder Tony Halsall og lederen i barneidrettsgruppa Jon Gunnar Kjetså.

De 100-120 barna deles i fire grupper à 25-30 barn, som hver følges av to-tre faddere gjennom hele uka. Fadderene er ungdommer som på denne måten får god ledererfaring. Gruppene rullerer så på de fire aktivitetene hver dag. Idrettsskolen åpnes og avsluttes alltid med en felles samling for alle deltakerene.

Historie[rediger]

Første året idrettsskolen ble arrangert var i 2007. Navnet var da IF Idrettsskole. Senere overtok BDO som sponsor. Navnet var derfor BDO Idrettsskole til 2017. Fra 2018 overtok TrollAktiv på Evje som hovedsponsor. Fra 2017 ble antall deltakere utvidet fra 100 til 120.

Jon Gunnar Kjetså og Tony Halsall er fornøyde med gjennomføringen av Idrettsskolen i 2013.

Eksterne lenker[rediger]