Vasvik media

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk

Vasvik media er en mediebedrift som produserer filmer fra kristne møter og stevner. Disse legges ut på YouTube og kan lastes ned fra hele verden. Arbeidet ledes av Inge Magnus Vasvik, som etablerte selskapet i 1995, men som allerede da hadde drevet virksomheten i lang tid.

Allerede som 12-åring begynte Inge Magnus Vasvik å ta opp taler på lydbånd. I første omgang var det taler som hans bestefar, Mathias Vasvik, holdt. Den første tiden hadde han bare en håndholdt mikrofon. Etter hvert utviklet han det til en tjeneste hvor han tok opp taler, produserte kassetter og hadde disse klare for salg når møtet sluttet. Denne virksomheten holdt han på med fram til 2015.

Men allerede i 2005 kjøpte han videokamera da han var en tur til Singapore. Under fellesmøter med John Hardang på Jørpeland i 2009 tok han opp disse møtene på video og Hardang spurte da om han kunne tenke seg å ta opp for P7 Kristen riksradio om kanalen finansierte utstyr til dette. 6. september 2009 gikk det første tv-programmet på lufta. Siden 2009 har Vasvik media filmet P7 sitt ukentlige TV-program «God Søndag» som først ble sendt på Frikanalen og senere på Kanal 10.

I 2015 startet Vasvik sin egen YoutTube-kanal. Den ble raskt en suksess. Der hadde han til 2020 lagt ut over 3.600 videoer av møter, vitnesbyrd, sang og musikk. Kanalen hadde i 2020 over 23.000 abonnenter og videoene er spilt av i over 200 land. En hel del av dette er på engelsk, så det er mange avspillinger i USA.

I begynnelsen av video-karrieren filmet Vasvik med ett kamera. Etter hvert har han utvidet med flere kameraer. I 2017 investerte han i åtte nye 4K-kameraer. Da kan han ha fem-kamera-produksjon og styre tre kameraer selv og ha to stillestående. Med mange kameraer rekker han også lenger ut. Han har rundt 15 frivillige som hjelper til når det er behov. Selv om alle jobber gratis, trengs jo penger til både utstyr, reise, kost og losji. Dette dekkes av hans pensjon, noe lønnet arbeid og noen få støttepartnere.

Inge Magnus Vasvik er en engasjert Israel-venn. I noen år var han fylkessekretær i Rogaland i bevegelsen «Ordet og Israel», og han drifter deres YouTube-kanal der han har filmet alle videoene. Han har også filmet sommerstevnet til «Hjerte for Israel» (tidligere Norske Pinsevenners Arbeid i Israel) på Sagavoll folkehøgskole i Telemark. Charles Hansen og Gordon Tobiassen, som er ansatte der, arrangerer en sommerkonferanse og ellers profetiske helger rundt om i landet. Disse har Vasvik media også dekket i tillegg til faste opptak for organisasjonen Med Israel for fred (MIFF) sin YouTube- og Facebook-kanal.

Vasvik media drifter også YouTube-kanalen til stiftelsen BioCosmos. De arbeider for en bedre forståelse av moderne vitenskap i et kristent verdensbilde.

I nettbutikken har Vasvik media over 800 CD-er og DVD-er. I arkivet har han over 1.250 CD-opptak, fordelt på 165 forkynnere. Dette ønsker han å legge ut gratis på Internett. I 2020 lå 380 av talene ute, så det er mye arbeid som gjenstår før alt er gjort tilgjengelig.

Kilde[rediger]

Eksterne lenker[rediger]