Selge alt og følge Kristus

Frå Setesdalswiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Omslaget

Selge alt og følge Kristus er ei bok av Erik Kjebekk. Ho kom ut i år 2001 på Lunde forlag, ISBN 82-520-3438-1. Boka er på 240 sider og handlar om Alexis Berg.

Omtale

Han var greve og kunne arvet et vakkert slott i Estland. Alexis Friedrich Berg valgte en helt annen vei og utdannet seg til lege. Under et kristent studentmøte tok han avgjørelsen: «Vi må selge alt og følge Kristus!» Sammen med sin kone Signe Berg, som også var lege, meldte han seg til tjeneste, solgte alt og dro ut til Kina som misjonær. Men de kom ut i en urolig tid, med verdenskrig og røverbander som herjet. I 1948 ble han brutalt myrdet.

Reinert Guren skriver i forordet: Alexis' liv og tjeneste er et sterkt og nesten unikt vitnesbyrd om kallsbevisshet og kallstroskap, som bør inspirere dagens unge mennesker som kjemper med misjonskallet i en materialistisk og nytelsessyk verden. Den unge legen hadde sett inn i dybdene av Jesu ord da han sa: «Hva gagner det et menneske om han vinner den hele verden, men tar skade på sin sjel? Eller hva kan et menneske gi til vederlag for sin sjel?»

Kilder

  • Omslaget på boka