Line Kysnes Vennesland

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
(Omdirigert fra Line Vennesland)
Hopp til: navigasjon, søk
Line Kysnes VenneslandSymbol confirmed.svg
Line Vennesland.jpg
Født: 6. februar 1985 (36 år)

Line Vennesland (født 1985 i Evje og Hornnes) er en norsk politiker som representerer Arbeiderpartiet. Hun ble innvalgt i Aust-Agder fylkesting i 2007, og er siden 2003 medlem av kommunestyret i Evje og Hornnes, hvor hun først satt 4 år i helse og sosialstyret før hun i 2007 gikk inn i plan- og byggingsrådet. Vennesland var Arbeiderpartiets andrekandidat fra Aust-Agder ved stortingsvalget 2009. Dette gav henne posisjonen som første vararepresentant.

Line ble valgt som Arbeiderpartiets første kvinnelige ordførerkandidat i Evje og Hornnes i 2011. Dette gav henne posisjon som gruppeleder og opposisjonsleder i kommunestyret etter valget. Hun er også innvalgt på en ny periode på fylkestinget hvor hun er nestleder i helse og utdanningskomiteen, samt 1. vara for AP i fylkesutvalget.

Line har også mange andre verv i Arbeiderpartiet og har i 2011 vært representant i AP sin sentrale styringsgruppe for kvinnenettverket. I tillegg har hun vært nestleder i Evje og Hornnes Arbeiderparti og leder av Aust-Agder AP sitt kvinnenettverk siden 2010.

Line er utdannet sosionom ved Universitetet i Agder, og er ansatt som barnevernskonsulent ved helse og familieenheten i Evje og Hornnes kommune fra september 2010. I dag (2016) er arbeidsstedet blitt Vennesla, da barnevernstjenestene i Evje og Hornnes nå er blitt organisert sammen med Vennesla og Iveland.

Kilder[rediger]

Eksterne lenker[rediger]