L.E.G.O. Romania

Frå Setesdalswiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Åse Torhild Guldsmedmoen på toppen av ett av de mange trailerlassene med tøy og matvarer som L.E.G.O. Romania har sendt avgårde til Romania.

L.E.G.O. Romania er en humanitær hjelpeorganisasjon med lager på Evjemoen i Evje og Hornnes kommune, og besøks- og postadresse på SenumByglandsfjord. Åse Torhild Guldsmedmoen stiftet organisasjonen i 2007. Styret består i 2020 av Åse Torhild Guldsmedmoen, Elin Solheim, Anne Marie Tangstad, Lena Hovden og Geir Guldsmedmoen.

Organisasjonen hjelper fattige familier med tøy og mat i Romania. 1-2 ganger i året blir det sendt avgårde en trailer fullastet med tøy og mat.

I tillegg til hjelpesendinger med tøy og mat, er organisasjonen med på å skape arbeidsplasser i byen Targu Mures i Romania, der det er åpnet to second-hand butikker.

L.E.G.O. Romania har flere sponsorer som støtter organisasjonen med faste beløp hver måned. Dette gir mulighet til å hjelpe med økonomiske støtte til hjemmet "House of faith", der unge jenter får en ny start i livet. Organisasjonen bidrar også til at det kjøpes inn mat som leveres ut til fattige i nærområdet. Den har også startet med bygging/reperasjon av hus i landsbyen Tampa.

På lageret på Evjemoen, som normalt er åpent den første fredagen i hver måned, tar L.E.G.O. Romania imot tøy, sko, bestikk, kopper, tallerkener, glass, gryter og kjøkkenutstyr av alle slag. Gardiner, sengetøy, tepper og handklær er også velkomment.

Kilder

  • Folder L.E.G.O. Romania 2020

Eksterne lenker

L.E.G.O. Romania på Facebook