Knut Olav Tveit

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
Hopp til: navigasjon, søk
Knut Olav TveitSymbol confirmed.svg
Knut-Olav-Tveit.jpg
Født: 15. mars 1963 (59 år)

Knut Olav Tveit (fødd 15. mars 1963 i Kristiansand) er dagleg leiar i Småkraftforeninga frå 1. mars 2013. Han var tidlegare journalist i MandagMorgen. Han er utdanna siviløkonom frå Handelshøyskolen i Bergen og journalist frå Universitetet i Stavanger. Han har befalsutdanning fra Infanteriets Øvingsavdeling nr 2 på Evjemoen i 1982 og er kaptein ved Kvadraturen HV-område i Kristiansand.

Sjølv om han er fødd og vaksen opp i Kristiansand, hadde han alle feriane og anna fritid på Tveit i Bygland, der far hans, Åsulv K. Tveit, kom frå. Han har overteke eigedom der og eig det sørlegaste huset på Tveit, og sjølv om han bur i Oslo, er han jamnt på Tveit og på heia.

Før han kom til Mandagmorgen var han ein kort periode senior kommunikasjonsrådgjevar i Agendum. Han har og vore kommunikasjonsdirektør i Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (i NHO), i Akershus Energi, og avdelingsleiar for presse og informasjon i Utdanningsforbundet i Oslo. Knut Olav Tveit har tidlegare vore journalist i Nettavisen, NRK Sørlandet og VG. Han har og vore kommunikasjonsrådgjevar i Geelmuyden-Kiese.

SKUP-diplom[rediger]

I 1992, då han arbeidde i VG, fekk han SKUP-diplom saman med Tom Bøe for avsløringar av skispreder Nils Jørgen Astrups misbruk av ideelle stiftelser. I grunngjevinga heiter det: «Tom Bøe og Knut Olav Tveit presenterte i VG mai-juni 1992 en oppsiktsvekkende reportasjeserie over flere dager om skipsreder Nils Jørgen Astrups disposisjoner av midler fra veldedige stiftelser som familien hadde opprettet til allmennyttige formål. Utgangspunktet for prosjektet var en detaljopplysning i en tiltale i forlengelsen av konkursen i firmaet Fearnley & Eger. (...) Journalistene har på en forbilledlig måte utnyttet innsynsmulighetene i arkiver, men også vist fantasi i annen metodebruk, analyseferdighet og ekspertbistand for å få konkretisert de enkelte forhold. Dette lyktes så godt at objektet for undersøkelsene også gikk til innrømmelser overfor journalistene. Juryen vil påpeke at reportasjene også har fått betydelige konsekvenser, ved granskninger, etterforskning og drøftelser om endringer i stiftelseslovgivningen.»

Kjelde[rediger]

Eksterne lenker[rediger]