Kjell-Einar Kana

Fra Setesdalswiki
Share/Save/Bookmark
(Omdirigert fra Kjell Einar Kana)
Hopp til: navigasjon, søk
Kjell-Einar KanaSymbol confirmed.svg
Kjell Einar Kana.jpg
Kjell-Einar Kana filmar
Lotte Rysstad i Valle Radio.
Født: 2. januar 1974 (46 år)

Kjell-Einar Kana født 2. januar 1974 vokst opp på Leira i Nord-Aurdal kommune. Han eig og driv firmaet Kreativ Videoproduksjon som han starta 21. juni 2003. Kana utdanna seg til filmfotograf på Internasjonalt Mediesenter ved Danvik Folkehøgskole i 1994–1996, etter å ha gått Handel og kontor med markedsføring og reiseliv som fordypning. Han var allerede aktiv som filmfotograf på hobbybasis, og dessuten tekniker i Valdres radio før han gjorde dette til sitt levebrød.

Gjennom firmaet sitt har han i Setesdal stått for flere lokale produksjoner som Hylestadrevyen, Hovdenrevyen 2015 og fram til 2018, han har arbeidd for folkemusikkarkivet, laga og redigert videofilmer for Hallvard T. Bjørgum og filmar for Setesdalsmuseet si utstilling til grunnlovsjubileet 2014, Sabel og stakk. Andre prosjekt for Setesdalsmuseet inkluderer opptak med May-Lis Flateland om bandvev. På facebook er han karen bak grupper som Setesdal i bilder og Setesdalnytt.

Utanfor Setesdal har Kana arbeidd som frilansar for NRK Fjernsynet, TVNorge og TV2, med t.d. video om grafittikunsten under Byklebrua og mer nasjonale hendingar der han er reporter og journalist i forbindelse med alt fra valg til ulukker. Av andre ting kan nevnes dokumentasjon av produksjonen og opptak av teaterforestillingene om Isfolket som vart satt opp på Fagernes, og i 2019 det samme for Valdres Sommarsymfoni under ledelse av Henning Kraggerud. I samarbeid med informasjonsavdelinga til NHO kursa han i åra 2005-2009 næringslivsfolk over hele landet i budskapsformidling og mediahåndtering.

2. mai 2015 gifta han seg med Anne Helle Hagen, og dei er busett dels på Aurdal i Valdres og dels på Helle i Setesdal. På fritida er dei begge med som administratorar på Facebook-sida Setesdalnytt.

Kjelder[rediger]